Ανασκόπηση της χρονιάς!

Η χρονιά που πέρασε ήταν μια χρονιά με ευχάριστες εκπλήξεις, συγκινητικές στιγμές αλλά και περιπέτεια!! Αυτό που μπορούμε όμως να πουμε με σιγουριά, είναι οτι αυτη η χρονιά ήταν από τις καλύτερες μας!!

Ας ξεκινήσουμε όμως…

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 

Τον Νοέμβριο που μας πέρασε οι μαθητές μας, μας εκπλήξανε με μια τούρτα για να γιορτάσουμε τα 48 χρόνια από την ίδρυση της σχολής αλλα και τα γενέθλια της accountable manager μας.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Oι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία, μέσα στην τάξη, να κάνουν μια προσομείωση πτήσης και κάνανε αναγγελίες και επίδειξη σωστικών (σωσίβια, ζωνες, μάσκες)

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 

Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α.), με αφορμή την πρώτη πτήση της Ολυμπιακής Αεροπορίας (6 Απριλίου 1957), μας προσκάλεσε στην ετήσια καθιερωμένη εκδήλωσή του, όπου οι μαθητές μας φορέσανε vintage στολές της Ολυμπιακής και πήραν μέρος στην εκδήλωση όπου είχαν ευκαιρία να μιλήσουν με σημαντικά πρόσωπα από την Χρυσή Εποχή της Ολυμπιακης.

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Ταξιδέψαμε στην Βουλγαρία για το μάθημα των πρακτικών όπου σκοπός της εκπαίδευσης πυρόσβεσης και καπνού ήταν να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες για την πρόληψη και την κατάσβεση της πυρκαγιάς και να τους δειξει την χρήση του εξοπλισμου πυρόσβεσης στο αεροσκάφος. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήιηκε ήταν ο ακόλουθος: Mock-up – fire extinguishers (BCF / Halon, Water); Oxygen Bottles (311 l./ 120 l.); Masks; Smoke hoods (PBE, Drager); Crash axe; Protective gloves; Life jakets (crew, adults, infants); Infant life preserver; Life rafts; Slide rafts; Survival kits; Flash lights; Megaphones

Μάθημα εν πτήση προς Σόφια

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ CRM 

Οι μαθητές μας κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης παρακολουθούν το μάθημα CRM – Crew Resource Management. Μέσα από κάποιες δραστηριότητες και παιχνίδια οι σπουδαστές μας μαθαίνουν να δουλεύουν ομαδικά, να διαχειρίζονται καταστάσεις αλλά και να παίρνουν αποφάσεις ως ομάδα.

ΙΟΥΝΙΟΣ 

Η  εκπαίδευση της επιβίωσης χωρίζεται σε θεωρητικές αλλά φυσικά και σε πρακτικές ενότητες. Το θεωρητικό κομμάτι καλύπτει την επιβίωση στην έρημο, σε πολικές συνθήκες, σε ζούγκλα και φυσικά στο νερό.  Στην πρακτική άσκηση στο νερό οι μαθητές  εξοικιώνονται με το κιτ επιβίωσης και  το περιεχόμενο του ενώ εκπαιδεύονται στα εξής:

• Η καλύτερη μέθοδος για επιβίβαση στη σωστική λέμβο
• Βασικές αρχές επιβίωσης στο νερό & ELTs
• Σωστή εφαρμογή σωσιβίου
• Κολύμβηση κατά μήκος της πισίνας χωρίς και με σωσίβιο
• Φούσκωμα και ξεφούσκωμα του σωσιβίου στο νερό
• Ομαδική κολύμβηση προς στη σωστική λέμβο
• Κολύμβηση και ανάκτηση ατόμου που έχει χάσει τις αισθήσεις του
• HUDDLE position & various drills (shark, infant e.t.c)
• Βοήθεια και επιβίβαση ατόμων στη σωσίβια λέμβο

Η A.S.T. – Airline Services Training βρίσκεται δίπλα σου για να σε βοηθήσει να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση!

Απο το 1970 παρέχουμε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, πράγμα που κάνει τους αποφοίτους μας περιζήτητους στην αεροπορική αγορά. Αυτό που μας κάνει διαφορετικούς είναι ο χρόνος που αφιερώνουμε σε κάθε σπουδαστή από την αρχή της εκπαίδευσης, την προετοιμασία για την συνέντευξη αλλά ακόμα και μέχρι το τελικό στάδιο των διαδικασιών της πρόσληψης του στην αεροπορική εταιρία. Έχουμε προετοιμάσει αμέτρητους μαθητές και το 80% από αυτούς εργάζεται τώρα ως ιπτάμενο προσωπικό σε εταιρείες όπως Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways, Oman Air, Gulf Air, Ryanair, Easy Jet, Blue Air, Norwegian, Small Planet, Saudia, Ryan Air, Aegean Airlines, Ellinair, SkyExpress, Astra Airlines, Orange2Fly, Olympus κ.λ.π. Δείτε τι είπαν για εμας οι μαθητές μας https://ast-studies.gr/kariera/

Δείτε εδώ https://ast-studies.gr/proetoimasia-interview/τις πληροφορίες για το σεμινάριο προετοιμασίας που παρέχουμε δωρεάν στους αποφοίτους μας για να εξασφαλίσουμε την επιτυχία τους.

Η σχολή βρίσκεται στο πλευρό των σπουδαστών της ακόμα και μετά την φοίτηση τους.