Πως είναι να δουλεύεις στην Emirates? Ο Δημήτρης μας λύνει όλες τις απορίες!!

Φέτος τον Σεπτέμβριο ο Δημήτρης κλείνει ένα χρόνο στην Emirates και αν και μόλις 23 χρονών έχει ήδη γυρίσει όλο τον κόσμο. Μας επισκέφθηκε όπως πάντα στην σχολή και απάντησε όλες τις ερωτήσεις που μας ρωτάνε και οι μαθητές μας όταν τους προετοιμάζουμε για την συνέντευξη.

Μην ξεχνάτε….η συνέντευξη της Emirates στην Αθήνα για υποψήφιους που θέλουν να εργαστούν ως πλήρωμα καμπίνας είναι στις 17 Σεπτεμβρίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για λεπτομέρειες.

 

Πως επέλεξες αυτό το επάγγελμα?

Ήταν ένα όνειρο από μικρό παιδί.. και μεγαλώνοντας ένιωθα να γίνετε πάθος και ένας στόχος. Όποτε από τότε που ήμουν ακόμη στο σχολείο έψαχνα να βρω τα κατάλληλα μέσα ώστε να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα.

 

Πως ήταν η εμπειρία σου στη σχολή?

Η σχολή ήταν στην ουσία μια «επένδυση» στην οποία βγήκα κερδισμένος και μπορώ να πω με σιγουριά ότι ήταν μεγάλη βοήθεια στο να μπω στο κλίμα αυτής της δουλειάς και να μου δώσει όλες τις γνώσεις και τα εφόδια τα οποία θα χρειαζόμουν στο  μέλλον.

 

Πόσο γρήγορη ήταν η επαγγελματική σου αποκατάσταση?

Μετά την αποφοίτηση μου,  η λαχτάρα μου να εργαστώ ως ιπτάμενος φροντιστής ήταν μεγάλη. Όποτε μέσα σε 3 μήνες ξεκίνησα να εργάζομαι για την αεροπορική εταιρία “Blue Air” με βάση την Λάρνακα. Βέβαια εδώ να προσθέσω ότι μέχρι να φτάσω σε αυτό το σημείο υπήρχαν και οι ατυχείς στιγμές στις οποίες οι απαντήσεις από άλλες αεροπορικές εταιρίες ήταν αρνητικές. Αυτό βέβαια δεν με σταμάτησε από το να κυνηγάω το όνειρο μου.  Μετά από σχεδόν δυο χρόνια το πάθος παρέμεινε το ίδιο και έτσι είπα να βάλω σαν στόχο μια μεγαλύτερη εταιρία. Στόχος ήταν να «πετάξω» με τα φτερά της Emirates. Έτσι πήρα διστακτικά  την απόφαση να δοκιμάσω στο Open Day στην Αθήνα. Η τύχη (και η αυτοπεποίθηση μου)ήταν με το μέρος μου εκείνη την μέρα και έτσι η μέρα να φύγω από την Ελλάδα για τα Αραβικά Εμιράτα δεν άργησε.

 

Πως είναι να δουλεύεις στην Emirates?

Η Emirates είναι μια από τις καλύτερες εταιρίες σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι λίγο αυτό. Είναι απαιτητικοί γιατί θέλουν να είναι στην κορυφή. Παρόλα αυτά μου προσφέρει εμπειρίες ζωής και καλά χρήματα.

Νιώθω ευλογημένος που είμαι σε αυτή την εταιρία και εύχομαι σε όσους έχουν στόχο να πάνε στην Emirates να μην διστάσουν και να τα καταφέρουν γιατί εκεί θα δουν πως είναι η πραγματική ζωή μιας αεροσυνοδού και ενός ιπτάμενου φροντιστή.

 

Ποιο είναι το πιο δύσκολο περιστατικό που έχεις βιώσει στη δουλειά?

Λόγω το ότι πετάμε πολλές ώρες σε πτήσεις για Αμερική ή Αυστραλία κατά ένα 70% θα συμβεί εν πτήση κάποιο medical περιστατικό. Αυτό είναι κάτι που με αγχώνει διότι μέσα σε δευτερόλεπτα πρέπει να καταλάβεις τι χρειάζεται  ο επιβάτης ώστε να του προσφέρεις τις πρώτες βοήθειες. Ευτυχώς όμως οι εκπαιδεύσεις μου με έχουν βοηθήσει στο να αντιμετωπίζω τέτοια περιστατικά.

 

Πως είναι η ζωή στο Ντουμπάϊ?

Αν σου αρέσει η ζέστη τότε το Ντουμπάϊ είναι ο κατάλληλος προορισμός για εσένα. Παρόλα αυτά είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη με High Quality Lifestyle.

 

Ποια τα όνειρα σου για το μέλλον?

Στην εταιρία είμαι ήδη ένα χρόνο όποτε απολαμβάνω ακόμη την στιγμή. Οι στόχοι μου είναι να φτάσω ως την first class και ύστερα supervisor ή purser ,βέβαια αυτό θέλει κάποια χρόνια για να συμβεί….έχω όμως επιμονή και υπομονή!

 

Τι συμβουλή δίνεις στους νέους μαθητές της σχολής που ξεκινάνε τώρα την καριέρα τους?

Εύχομαι στους νέους τις σχολής καλή επιτυχία για το μέλλον. Να διαβάζουν και να αγαπάνε αυτό που κάνουν. Επίσης να μην απογοητεύονται στις αποτυχίες, διότι έτσι θα φτάσουν ψηλά.

 

Δήμήτρη σε ευχαριστούμε που πάντα μας τιμάς με την παρουσία σου σε κάθε σου ευκαιρία και σου ευχόμαστε να φτάσεις όσο ψηλά θες. Καλές πτήσεεις!!!

__________________________________________________________________________________________________________

A.S.T. – Airline Services Training βρίσκεται δίπλα σου για να σε βοηθήσει να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση!

Απο το 1970 παρέχουμε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, πράγμα που κάνει τους αποφοίτους μας περιζήτητους στην αεροπορική αγορά. Αυτό που μας κάνει διαφορετικούς είναι ο χρόνος που αφιερώνουμε σε κάθε σπουδαστή από την αρχή της εκπαίδευσης, την προετοιμασία για την συνέντευξη αλλά ακόμα και μέχρι το τελικό στάδιο των διαδικασιών της πρόσληψης του στην αεροπορική εταιρία. Έχουμε προετοιμάσει αμέτρητους μαθητές και το 80% από αυτούς εργάζεται τώρα ως ιπτάμενο προσωπικό σε εταιρείες όπως Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways, Oman Air, Gulf Air, Ryanair, Easy Jet, Blue Air, Norwegian, Small Planet, Saudia, Ryan Air, Aegean Airlines, Ellinair, SkyExpress, Astra Airlines, Orange2Fly, Olympus κ.λ.π. Δείτε τι είπαν για εμας οι μαθητές μας https://ast-studies.gr/kariera/

Δείτε εδώ https://ast-studies.gr/proetoimasia-interview/τις πληροφορίες για το σεμινάριο προετοιμασίας που παρέχουμε δωρεάν στους αποφοίτους μας για να εξασφαλίσουμε την επιτυχία τους.

Η σχολή βρίσκεται στο πλευρό των σπουδαστών της ακόμα και μετά την φοίτηση τους.