Καθήκοντα του Ιπτάμενου Προσωπικού

Το κύριο καθήκον του ιπτάμενου προσωπικού είναι να εξασφαλίζει την ασφάλεια των επιβατών και της καμπίνας καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης , ας δούμε όμως  ποιά είναι μερικά από τα καθημερινά καθήκοντα του ιπτάμενου προσωπικού πριν, κατά την διάρκεια και μετά το τέλος μιας πτήσης:

 

Παίρνουν μέρος σε αναλυτική ενημέρωση (briefing) όπου τους ανατίθενται τα καθήκοντα αλλά και οι θέσεις εργασίας τους για την επερχόμενη πτήση. Το πλήρωμα ενημερώνεται για τα στοιχεία της πτήσης, την διάρκεια, για τον αριθμό των επιβατών, τις καιρικές συνθήκες, αν υπάρχουν ασυνόδευτα παιδιά αλλά και επιβάτες με ειδικές απαιτήσεις  ή επιβάτες με κινητικά προβλήματα ή ακόμα και για VIP επιβάτες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πριν την επιβίβαση των επιβατών, το ιπτάμενο προσωπικό βεβαιώνεται ότι όλος ο εξοπλισμός έκτακτης ανάγκης είναι στη θέση του και εν λειτουργία πριν από την απογείωση. Επιπλέον προσέχουν το αεροσκάφος να είναι καθαρό και τακτοποιημένο και ότι υπάρχει το αντίστοιχο ενημερωτικό φυλλάδιο στη θήκη του καθίσματος όπως και ότι όλα τα γεύματα, ποτά και προϊόντα προς πώληση βρίσκονται επί του αεροσκάφους

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την ώρα της επιβίβασης καλωσορίζουν τους επιβάτες και τους κατευθύνουν στις θέσεις τους

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όταν οι επιβάτες επιβιβαστούν και κάτσουν στις θέσεις τους, το ιπτάμενο προσωπικό κάνει καταμέτρηση και επίδειξη των διαδικασιών ασφαλείας, της χρήσης του σωστικού εξοπλισμού σε καταστάσεις εκτατής ανάγκης και επιπλέον εξασφαλίζει ότι όλες οι χειραποσκευές είναι αποθηκευμένες και σε σημεία που δεν εμποδίζουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ελέγχουν τους επιβάτες ότι φορούν τις ζώνες ασφαλείας και φροντίζουν να είναι ασφαλισμένα τα αντικείμενα που βρίσκονται στα galleys πριν την απογείωση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κάνουν αναγγελίες και απαντάνε σε ερωτήσεις των επιβατών κατά τη διάρκεια της πτήσης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σερβίρουν γεύματα και αναψυκτικά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κάνουν πωλήσεις προϊόντων όπως κολόνιες, αναμνηστικά κλπ. και δίνουν πληροφορίες τους επιβάτες για τον προορισμό τους

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διασφαλίζουν ότι ακολουθούνται σωστά οι διαδικασίες ασφαλείας σε όλη την διάρκεια της πτήσης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παρέχουν πρώτες βοήθειες όπου και αν χρειαστει

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εξασφαλίζουν ότι οι επιβάτες αποβιβάζονται με ασφάλεια στο τέλος της πτήσης και ελέγχουν ότι δεν υπάρχουν αποσκευές στα ντουλαπάκια του αεροπλάνου ή ότι δεν υπάρχουν ύποπτα αντικείμενα στο αεροπλάνο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συμπληρώνουν έγγραφα όπως η αναφορά της πτήσης και γίνεται debriefing 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν θες και εσύ να ζήσεις την ζωή μιας αεροσυνοδού ή ενός ιπτάμενου φροντιστή, εμείς θα σου δώσουμε όλα τα εφόδια για να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα. Τηλεφώνησε στο 2109249518-9 και πάρε ότι πληροφορίες χρειάζεσαι για το νέο σου ξεκίνημα.