Πόσο είναι ο μισθός του ιπτάμενου προσωπικού και από τι εξαρτάται?

Για κάποιον που δουλεύει ως πλήρωμα καμπίνας ο αρχικός μισθός διαφέρει ανάλογα την χώρα όπως επίσης και αν ο υποψήφιος εχει προυπηρεσία. Κατά προσέγγιση ο αρχικός μισθός μπορεί να είναι από 12.000 έως και 20.000€ ετησίως, καθώς υπάρχουν εταιρίες που πληρώνουν καλύτερα σε σχέση με κάποιες άλλες.

Στον μισθό του ιπτάμενου προσωπικού περιλαμβάνονται  και άλλα έξτρα  πέραν του βασικού μισθού, όπως:

  • Per Diem: ημερήσιο επίδομα γευμάτων που καταβάλλεται όταν το πλήρωμα παραμένει σε άλλες πόλεις εκτός από την βάση το). Τα Per Diem που δίνει κάθε εταιρία εξαρτώνται συνήθως από το κόστος ζωής στον προορισμό στον οποίο φτάνει το πλήρωμα. Αυτό συμβαίνει γιατί το πλήρωμα πρέπει να  καλύψει τα έξοδα των γευμάτων όταν είναι μακριά από τη βάση.
  • Per Block : ένα σταθερό ποσό που καταβάλλεται στο πλήρωμα καμπίνας για κάθε ώρα πτήσης
  • Προμήθεια από τις πωλήσεις duty free κατά την διάρκεια της πτήσης (ποσοστό από τις πωλήσεις αφορολόγητων ειδών)

Επιπλέον η πλειοψηφία των αεροπορικών εταιρειών προσφέρουν στους εργαζόμενους δωρεάν ή  με μειωμένη τιμή και έκπτωση εισιτήρια, όπως επίσης παρέχουν και κάποιες εκπτώσεις και προνόμιά για την οικογένεια του εργαζόμενου.

Αν θες και εσυ να μπεις στον χώρο της αεροπορίας και να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα μας https://ast-studies.gr/kariera/ και να γνωρίσεις τους μαθητές μας που εργάζονται στις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες του κόσμου.

Επικοινώνησε μαζί μας στο 2109249518-9 και θα σου λύσουμε κάθε απορία που έχεις!